Behandling av visdomstenner

Her finner du informasjon om visdomstenner

Våre tjenester Om visdomstenner

Visdomstenner bryter frem vanligvis i 18-24 års alder og det er ikke alltid de har god nok plass til å komme helt ut. Visdomstenner som på denne måten er delvis dekket med tannkjøtt kan være vanskelig å holde rene (fig.I).

Plakk og matrester kan legge seg inn under tannkjøttet og føre til plagsomme betennelser rundt tannen (fig.II). Typisk tegn til slike betennelser er smerter, hevelse i tannkjøtt rundt den delvis frembrutte tannen og gapevansker. Vondt lukt og dårlig smak i munnen kan også forekomme.

Tannlegen kan skylle bort bakteriene og på denne måten løse problemet midlertidig (fig.III og IV). Det kan være nødvendig med antibiotika og i noen tilfelle vil fjerning av tanna kan være den beste behandlingen.

Et annet vanlig problem med visdomstenner er karies, og utfordringer med renhold kan over tid gjøre at det utvikles hull i selve visdomstannen eller i tannen foran.

En visdomstann med hull kan ofte repareres med en fylling, men i mange tilfeller kan det være fornuftig å få den fjernet. En visdomstann som er helt frembrutt, kan ofte fjernes med vanlig tanntrekking. Dersom røttene er kompliserte eller tannen ikke er brutt helt frem, kan det være nødvendig med en kirurgisk operasjon.

Ta kontakt med oss og vi vil forslå en behandling som passer deg best!

 • "Flinke tannleger i freshe lokaler! Anbefales."

  ★ ★ ★ ★ ★

  Edel Pavlic

 • "Trenger du tannlege så vil jeg virkelig anbefale deg og gape opp for Kråkerøytannlegene. Trivelige lokaler, trivelige folk, trivelige priser og gratis tyggis i venterommet."

  ★ ★ ★ ★ ★

  Pål-Helge Tøffen Nilssen

 • "Veldig fornøyd med servicen og behandlingen. Vil absolutt anbefale dere videre"

  ★ ★ ★ ★ ☆

  Ramin Iranpour

 • "Idag har jag besökt min tandläkare. Hon är fantastisk! Jag har haft tandläkarskräck i nästan hela mitt liv. Men när jag besöker denna kvinna, och möts av hennes varma ögon och härliga leende, då blir jag lugn och avslappnad, innan jag skall sätta mig ner i den hemska stolen. Men det bästa med henne är hur hon bedövar, borrar och talar till mig, på sitt alldeles egna pedagogiska sätt. #världsklass #no1 #tandläkare #tannlege #dentist #kråkerøy #DuÄrBäst"

  ★ ★ ★ ★ ☆

  Andreas Strömberg

 • "Flotte tannleger med god humor"

  ★ ★ ★ ★ ☆

  Mina Gulla