Behandling av tanngnissing

Her finner du informasjon om tanngnissing

Våre tjenester Om tanngnissing

Tanngnissing eller tannpressing er et relativt vanlig problem. De fleste gnisser tenner om natten mens de sover og er derfor ikke klar over problemet selv. Andre kan gnisse tenner på dagtid, for eksempel når de konsentrerer seg.

Tegn på tanngnissing:

Tennene blir slitt og får rette kanter. Man kan også slite seg gjennom det ytterste laget på tannen (emaljen). Dette kan føre til at tennene blir mer ømfintlige og følsomme i det daglige.

Tanngnissing/-pressing kan også medføre slitasje på fyllinger, samt bidra til utvikling av sprekkdannelser i tennene.

Videre kan det være vanlig blant de som gnisser tenner om natten å våkne med ømhet i kjeve-muskulaturen. Dette kan lett forplante seg videre til nakke, skuldre og tinninger og på denne måte bidra til utvikling av spenningshodepine.

Behandling av tanngnissing:

Ofte kan tanngnissing være forårsaket av psykisk stress. Det kan derfor være fordel å utføre avslapningsøvelser før innsoving (autogen trening).

Dersom dette ikke er tilstrekkelig og man frykter større skader på tennene, er det mulig å få fremstilt en bittskinne hos tannlegen. Slik vil tanngnissingen gå ut over bittskinnen i stedet for tennene. Mange vil også oppleve at kjeve-muskulaturen slapper mer av om man benytter bittskinne.

Ved langvarig og alvorlig tanngnissing, kan tennene etter hvert bli svært slitt. Dette kan gå ut over både tennenes funksjon og utseende. I slike tilfeller kan det være nødvendig å bygge opp igjen tennene, enten ved hjelp av plastfyllinger eller med kroner i porselen. Dette kan være en kostbar og omfattende behandling og kan i enkelte tilfeller utløse støtte fra Helfo. Det er tannlegen som vurderer om tilstanden er så alvorlig at den omfattes av dette regelverket.

Ta kontakt med oss og vi vil forslå en behandling som passer deg best!

 • "Flinke tannleger i freshe lokaler! Anbefales."

  ★ ★ ★ ★ ★

  Edel Pavlic

 • "Trenger du tannlege så vil jeg virkelig anbefale deg og gape opp for Kråkerøytannlegene. Trivelige lokaler, trivelige folk, trivelige priser og gratis tyggis i venterommet."

  ★ ★ ★ ★ ★

  Pål-Helge Tøffen Nilssen

 • "Veldig fornøyd med servicen og behandlingen. Vil absolutt anbefale dere videre"

  ★ ★ ★ ★ ☆

  Ramin Iranpour

 • "Idag har jag besökt min tandläkare. Hon är fantastisk! Jag har haft tandläkarskräck i nästan hela mitt liv. Men när jag besöker denna kvinna, och möts av hennes varma ögon och härliga leende, då blir jag lugn och avslappnad, innan jag skall sätta mig ner i den hemska stolen. Men det bästa med henne är hur hon bedövar, borrar och talar till mig, på sitt alldeles egna pedagogiska sätt. #världsklass #no1 #tandläkare #tannlege #dentist #kråkerøy #DuÄrBäst"

  ★ ★ ★ ★ ☆

  Andreas Strömberg

 • "Flotte tannleger med god humor"

  ★ ★ ★ ★ ☆

  Mina Gulla